Arbejd sammen.

Introduktion til forretningssamarbejde.

Ingen virksomhed er en ø. Forretningssamarbejde er nøglen til at nå dine mål, opbygge relationer med dine interessenter og lede dit team til succesfulde projekter. Læs videre for at finde svar på alle dine spørgsmål om forretningssamarbejde. Vi vil udforske:

 • Typer af forretningssamarbejde.
 • Fordele ved forretningssamarbejde.
 • Praktiske eksempler på forretningssamarbejde.
 • De forretningssamarbejdsværktøjer, du har brug for.

Det vigtigste først.

Hvad er forretningssamarbejde?

I sin enkleste form er forretningssamarbejde flere mennesker, der arbejder sammen mod et fælles mål. De personer, der samarbejder, kan være fra forskellige virksomheder eller fra det samme team. Under samarbejdet vil de ofte dele ideer, ressourcer og færdigheder.

I erhvervslivet kan en samarbejdsaftale definere, hvordan virksomheder samarbejder. Men forretningssamarbejde er oftere uformelt, endda usynligt for ledere og chefer. Det kan gøre det til en vanskelig proces at forbedre den måde, folk arbejder sammen på.

Forretningssamarbejde med MeisterTask?

Det er enklere, end du tror.

Alle har brug for nogen.

Hvorfor er forretningssamarbejde vigtigt?

Hvis du vil have succes med din virksomhed, kan du ikke gøre det hele alene. Forretningssamarbejde er vigtigt, fordi det hjælper din virksomhed med at kombinere ressourcer og viden med andre – for at gøre ting, du ikke kan gøre alene. Når du først mestrer teknikken, vil forretningssamarbejde blive en vigtig drivkraft for din succes.

Hvorfor det er vigtigt.

Fordele ved forretningssamarbejde.

Nogle af fordelene ved virksomhedssamarbejde er indlysende. Hvis du f.eks. samarbejder med et marketingbureau, er den primære fordel, at dine marketingkampagner (med lidt held) bliver bedre. Men processen med forretningssamarbejde giver fordele i sig selv.

Nye perspektiver

Samarbejde tilfører nye ideer til bordet. Ved at kombinere nye ideer og tilgange er du på vej til at løse problemer, som det kunne have været svært at løse på egen hånd.

Nye målgrupper

Samarbejde med andre virksomheder hjælper dig med at øge kendskabet til dit brand og nå ud på markedet. Du bringer din virksomhed i spil over for potentielle kunder inden for nye forretningsområder.

Mere produktivitet

Virksomhedssamarbejde kan hjælpe dig med at få tingene gjort hurtigere – især projektarbejde. Når teams arbejder sammen, kan de fordele opgaverne og overvinde projekterne effektivt.

Flere besparelser

Når to teams deler ressourcer og viden, betaler de én gang, men drager fordel af det to gange. Frem for alt sparer samarbejde tid: Det hjælper dit team med at fokusere på det, der betyder noget for din virksomhed.

Vælg det rigtige værktøj.

MeisterTask: Forretningssamarbejde gjort nemt.

Hvordan kan du samarbejde?

Typer af forretningssamarbejde.

Der er uendeligt mange måder, hvorpå virksomheder kan samarbejde. Vi har dog valgt at fokusere på nogle af de vigtigste typer af virksomhedssamarbejde i det digitale rum. Læs videre for at lære om projektsamarbejde, samarbejde på tværs af teams og samarbejde med interessenter.

Fra planlægning til afslutning.

Projektsamarbejde.

Projektsamarbejde er, når mennesker, teams og virksomheder arbejder sammen mod et foruddefineret mål. Det kan være alt fra at udvikle et produkt til at organisere en begivenhed. I projekter er der forskellige måder at samarbejde på. Samarbejdspartnere kan f.eks. styre hele projektet sammen eller arbejde sammen om en bestemt projektfase. Overvej følgende i dit projekt:

 • Hvordan hver samarbejdspartner vil bidrage til dit projekt.
 • Hvordan kommunikationen mellem samarbejdspartnere skal foregå.
 • Hvordan man håndterer konflikter mellem samarbejdspartnere.

Arbejd bedre sammen.

Samarbejde på tværs af teams

Samarbejde på tværs af teams er det arbejde, der foregår mellem forskellige teams og afdelinger i din virksomhed. Denne type virksomhedssamarbejde er meget vigtig. Det er afgørende at nedbryde siloer mellem teams og bruge de rigtige samarbejdsværktøjer til at fremme en effektiv arbejdspladskultur. Når du implementerer samarbejde på tværs af teams, skal du prøve at overveje:

 • Hvordan du styrer dine interne kommunikationskanaler
 • Roller og ansvarsområder for hvert team i projektet.
 • Hvordan man anerkender og belønner succes i samarbejde på tværs af teams.

Alle vinder.

Samarbejde med interessenter.

Samarbejde med interessenter betyder at arbejde sammen med eksterne parter – såvel som nøgleaktører i din egen organisation. Almindelige eksterne interessenter omfatter investorer, leverandører og kunder, men samfundsgrupper kan også have brug for opmærksomhed. Interessenter har ofte forskellige mål, så det er et forretningssamarbejde med risici involveret. Når du arbejder med interessenter, skal du forsøge at:

 • Identificere interessenter og lære om deres behov.
 • Kommunikere effektivt for at sikre, at disse behov bliver opfyldt.
 • Give interessenter “selvbetjent” adgang til information.

Alle former for forretningssamarbejde, afdækket.

Arbejd sammen med MeisterTask.

Hvordan virker det?

Eksempler på forretningssamarbejde.

Mange MeisterTask-kunder er eksperter i forretningssamarbejde. Vi elsker at bruge deres historier som eksempler på fordelene ved forretningssamarbejde med vores værktøj. Her er blot nogle få, der kan inspirere din virksomhed til at arbejde bedre sammen.

multiple_checklists

atempo: Håndtering af EU-projekter med MeisterTask.

Den østrigske NGO atempo har over 760 medarbejdere i sit netværk, 1.000 partnere i DACH-regionen og imponerende 23.500 kunder. Organisationen bruger MeisterTask til at forblive smidig, gennemsigtig og forbundet, når den organiserer EU-dækkende projekter … med utrolige resultater.

team

CREA Mont-Blanc: Distribueret projektledelse

CREA Mont-Blanc er en videnskabelig NGO i Frankrig, der inddrager offentligheden direkte i sin forskning. Med så mange involverede interessenter er det vigtigt at vælge det rigtige værktøj. MeisterTasks funktioner til forretningssamarbejde var det perfekte match til CREA’s distribuerede projektstyringsmodel.

Privacy

zeb: Brug af MeisterTask til at hjælpe kunder med at “blive agile”

Samarbejde er kernen i zeb’s forretning. De har hjulpet udbydere af finansielle tjenester med at tilpasse sig forandringer med nye løsninger siden 1992. Med MeisterTask arbejder zeb effektivt med deres kunder på tværs af forskellige digitaliseringsprojekter: samarbejdet forbliver gennemsigtigt og sikkert.

At få det til at ske.

Værktøjer til virksomhedssamarbejde.

Forretningssamarbejde sker ikke af sig selv. Brug lidt tid på at tænke over dit team og det rigtige værktøj til opgaven … og tag ikke genveje. Hvis du prøver at klare dig med e-mails og opkald, vil dit drømmesamarbejde hurtigt blive til et mareridt. Du skal som minimum have et af hver af disse typer værktøjer til virksomhedssamarbejde:

Checkmark Letvægts-teamkommunikation.

Chatværktøjer er gode til regelmæssige, mindre diskussioner mellem teams og interessenter. Hvis du bruger Slack eller Microsoft Teams, kan du integrere disse værktøjer med andre, du bruger til forretningssamarbejde.

Checkmark Projekt- og opgavestyring.

Når man skal arbejde sammen om opgaver, er brugervenlig software et must for at holde tingene organiserede og gennemsigtige. Et værktøj som Asana, Trello eller MeisterTask kan hjælpe teams med at holde sig på sporet, mens de arbejder sammen.

Checkmark Videnstyring og dokumentation.

Med de rigtige oplysninger ved hånden er det meget nemmere at samarbejde. Med et værktøj som Notion, MeisterNote eller Confluence kan du oprette og gemme dokumentation, der hjælper dit team med at arbejde effektivt sammen.

Checkmark Visuelt samarbejde.

Til brainstormingsessioner eller teammøder, der kræver visuelle hjælpemidler, kan værktøjer som Miro og MindMeister virkelig være nyttige. De er designet til at hjælpe teams med at dele ideer, selv hvis de arbejder på afstand.

MeisterTask og MeisterNote.

Det smarte valg til forretningssamarbejde.

multiple_checklists

Planlæg dine projekter.

files

Dokumenter dine fremskridt.

team

Del dine resultater.

Virksomhedssamarbejde, især i projekter, kan være en hårfin balance. Når dit team arbejder sammen, har du brug for en blanding af minutopdateringer – som holder alle ajour med det aktuelle job – og overblik over det samlede billede, som bringer hele projektet fremad.

Med MeisterTask og MeisterNote får du begge dele. Giv dit team og dine interessenter det samlede billede, og sørg for, at dine projekter er præget af klarhed og gennemsigtighed.

Opgavestyring og dokumentation, samlet.

Brug MeisterTask sammen med MeisterNote.

Dine spørgsmål, besvaret.

Samarbejde mellem virksomheder: Hyppigt stillede spørgsmål.

Help

Er forretningssamarbejde vigtigt for alle virksomheder?

I næsten alle tilfælde, ja. Det skyldes, at samarbejde kan hjælpe dit team med at få succes, uanset hvad du laver, og hvem du gør det med. Fra startups, der er afhængige af freelancere, til multinationale selskaber med kunder i millionklassen, er principperne for forretningssamarbejde de samme: at arbejde sammen med andre hjælper dig med at dele ideer, udvide dine perspektiver og nå dine mål.

Help

Hvordan sikrer jeg, at mit virksomhedssamarbejde bliver en succes?

Din vej til succes afhænger af de specifikke forhold i din virksomhed, men der er generelle best practices for virksomhedssamarbejde. Start med det grundlæggende. Din første opgave er at sørge for, at dit team og dine interessenter altid er linje med hinanden. For at gøre dette skal du gøre dig umage med at vælge de rigtige værktøjer til virksomhedssamarbejde: de spiller en stor rolle i effektiv kommunikation.

Help

Mit team samarbejder ikke godt med hinanden. Hvorfor er det sådan?

Dit team kan have problemer med at samarbejde af en række årsager. Det kan være mangel på klar kommunikation, konkurrerende prioriteter og personlighedskonflikter. Det er vigtigt at identificere årsagen til eventuelle samarbejdsproblemer i virksomheden, så du kan finde en god løsning. Det kan være et andet værktøj til at forbedre kommunikationen eller teambuilding-aktiviteter.

Help

Hvad sker der, hvis forretningssamarbejdet ikke fungerer?

Når forretningssamarbejdet mislykkes, kan det føre til tab af tid, ressourcer og muligheder. Det kan også sænke moralen blandt teammedlemmerne. Det er dog vigtigt at huske, at ikke alle samarbejder vil lykkes. Med et projektdokumentationsværktøj som MeisterNote kan du vende tilbageslag til læringsmuligheder gennem projektretrospektiver.

Help

Hvordan ved jeg, hvilke samarbejdsværktøjer jeg skal bruge?

Når man vælger samarbejdsværktøjer til virksomheder, skal man først og fremmest tænke på de mennesker, der skal bruge dem. Generelt er det sådan, at værktøjer, der er nemmere at bruge, også gør forretningssamarbejdet nemmere. Men når du vælger din kommunikations-, dokumentations- og projektstyringssoftware, skal du sørge for, at den har alle de funktioner, du har brug for til at samarbejde effektivt.

Help

Er værktøjer til virksomhedssamarbejde pengene værd?

Svaret afhænger af, hvordan du bruger dem. En skalerbar løsning til forretningssamarbejde med den rette balance mellem funktionalitet og brugervenlighed vil give langsigtede fordele for din virksomheds samarbejdsindsats. Før du køber, skal du altid afveje omkostningerne ved værktøjet (inklusive vedligeholdelse og oplæring) mod de potentielle fordele.

Arrow up

Tilbage til toppen